LIGHT – FOR UNGE (16-25 ÅR)

Light er for dig som har en interesse i kristendommen, og synes det er sjovt og giver mening at tale om livet, tro og skabe nye relationer.
I Light udforskes kristendommen på alle leder og kanter, og der snakkes over en kop kaffe og et stykke kage. Om du er nysgerrig på de dybere spørgsmål i livet, eller vil på en fælles opdagelse i Jesu liv og virke, så kom og skab en god atmosfære til Light.
Vi er et fællesskab af unge, som mødes hver anden mandag, og vi håber på at se dig!
Kontakt Silas Rasmussen, tlf. 28 10 65 46.
Eller find os på Facebook

BØRNEKIRKEN 3-12 ÅR

Børnekirken foregår normalt hver søndag kl. ca. 10.50 – 12.00 under gudstjenesten.
Børnene er med i gudstjenestens første del inden de går i børnekirke. Børnekirken er for børn i skolealderen, dog er mindre børn også velkomne ifølge med en voksen.Vi ønsker med børnekirken at oplære børnene i den kristne tro og give dem gode fællesskabsoplevelser i et trygt miljø.

”more”

Børnekirken er struktureret i bibelske forløb. Med bibelfortællingen som udgangspunkt har vi forskellige temaer henover året. Hver gang er der også kreative aktiviteter eller sjove og udfordrende konkurrencer.
Det er en stor fordel, hvis børnene kommer jævnligt, så de ikke mister progressionen i forløbet, men naturligvis ingen betingelse.

Kontakt børnekirkens leder Niels Brande for yderligere info på tlf. 28 83 32 55.

LOKALT I NÆSTVED

Vi er engageret flere steder i byen. Både som enkeltpersoner og som kirkefællesskab.

En gruppe fra Sjølundkirken var initiativtagere til SjølundGenbrug og er involveret i genbrugsbutikken i Riddergade, som indsamler midler til socialt udsatte i Næstved og omegn. Bl.a. støtter SjølundGenbrug julehjælpen via byens kirker i samarbejde med Svovlstikkerne. Vi opfordrer til at blive frivillig i SjølundGenbrug eller melde sig ind i foreningen bag butikken.

”more”

Vi er med i Næstved Natkirke, hvor du kan blive frivillig. Natkirken holdes i midtbyens kirker i forbindelse med CityNight. Se mere på facebook

Vi er desuden med i det fælleskirkelige samarbejde, med både frikirker og Folkekirken.

Fra tid til anden stiller vi også vores ressourcer, kirke og faciliteter til rådighed for eksterne foreninger og andre initiativer i byen.

SJØLUNDCARE – HJÆLP TIL SELVHJÆLP

SjølundCare er en gruppe frivillige rådgivere fra Sjølundkirken, som ønsker at være til støtte og gavn for mennesker, som står overfor svære valg, eller som møder store udfordringer i hverdagen.

Vi tilbyder gratis, fortrolig rådgivning i relationsmæssige, praktiske eller økonomiske sager.

”more”

Vi tilbyder at hjælpe dig, når du:

• søger vejledning om økonomi, huskøb, forsikring og opstilling af et privat budget
  • har konflikter eller udfordringer i hjemmet, f.eks. med ægtefælle, børn, familie mv.
  • trænger til en samtalepartner
  • har konflikter på jobbet eller i omgangskredsen
  • mangler bolig, job eller praktikplads
  • står overfor valg af uddannelse
  • har brug for hjælp som flygtning eller indvandrer

Kontakt SjølundCare:

René Trost-Tryck, tlf. 4091 3872 eller Henrik Jakobsen, tlf. 2326 8677.

UNGDOMSVELSIGNELSE

Skal du gå til præst?
CON DIOS betyder ’med Gud’ og er vores frikirkelige alternativ til konfirmationen. Vi kalder det også ungdomsvelsignelse. CON DIOS er et forløb for dig som er i konfirmandalderen, hvor vi udforsker den kristne tro sammen. Forløbet begynder i oktober og afsluttes i maj med en festgudstjeneste med ungdomsvelsignelse i kirken.

Mere end konfirmation!
Med forløbet vil vi gerne gøre det ekstra spændende at ”gå til præst”. Vi håber, at det bliver begyndelsen på en spændende rejse i troens verden. Derfor tilrettelægger vi et årsforløb, hvor du udover ugentlig undervisning i den kristne tro, kan se frem til:
• En uges undervisningslejr i uge 42 (efterårsferien) sammen med andre teenagere fra frikirker i hele landet.
• Fællesskab, nye venner, arrangementer og oplevelser sammen med de andre teenagere i Sjølundkirkens klubliv.
• Deltage på forskellig vis til gudstjenester, teen-events, gospeldag, konfirmandtræf m.m.
• Festgudstjeneste med ungdomsvelsignelse i foråret.

7 ting som ’CON DIOS – et år med Gud’ også handler om:
1. At opleve sig kendt og værdsat af Gud og lære ham bedre at kende
2. At lære af og udfordre hinandens tro.
3. At opbygge venskaber til andre teenagere i kirken
4. At blive rustet til fremtiden
5. At gøre egne erfaringer med åndelige øvelser i den kristne tro
6. At finde støtte til at leve som kristen, der hvor du er.
7. At forberede dig på personlige valg omkring tro, dåb og kirke.

Forventninger til dig…
At du kommer i kirken til et antal gudstjenester, mens du deltager i forløbet.
At du vil involvere dig og er klar til at blive udfordret undervejs.
At du altid melder afbud, hvis du bliver forhindret i at komme.

Information og tilmelding
For yderligere information og næste forløb – kontakt én af kirkens præster.

Undervisningsbogen
Bogen hedder Con Dios – ”Du er altid set og elsket” og kan købes hos forlaget Eksistensen.

Pris
CON DIOS – forløbet er gratis, dog vil der forekomme nogle mindre omkostninger i forbindelse med særlige arrangementer. Du skal selv sørge for at købe bogen inden vi mødes første gang. Vi forventer du melder dig ind i Sjølundkirkens Børn og Unge og betaler det årlige medlemskontingent på 150 kr, mens du deltager på CON DIOS.