Velbesøgt afslutningsgudstjeneste

Søndag den 24/6 holdt Martin Højgaard sin sidste prædiken som præst i Sjølundkirken. Det var en fyldt kirkesal med folk fra menigheden og mange gæster, der lyttede til the famous last words.

Martin talte om at stå på tærsklen til noget nyt og ukendt med udgangspunkt i Søren Kierkegaards citat: “At vove er at miste fodfæstet for en stund – ikke at vove er at miste sig selv.” Og på kanten af det ukendte må man se fremad (og måske lidt bagud) – men aldrig glemme at se opad. “Jeg løfter mit blik mod bjergene. Hvorfra kommer min hjælp? Fra Herren kommer min hjælp, fra himlens og jordens skaber!” (Salmernes bog 121). Det er ord som i høj grad gælder for familien Højgaard, som nu efter mange gode og trygge år i Næstved, vover sig ud i et nyt kapitel og flytter til Vejle.

Gudstjenesten blev efterfulgt af en reception, hvor mange gav udtryk for, hvad Martin og resten af familien har betydet for Sjølundkirken gennem tiden.

Det er med vemod vi siger farvel, men vi vil fra Sjølundkirken sige tak for de mange gode år og ønsker familien held og lykke og Guds rige velsignelse for den nye fremtid.

Martins prædiken kan høres eller genhøres her.